29 de juliol 2008

Vacances d'aigua i neu

L'estiu sempre és un periode agradable per sortir, els dies son molt llargs, la temperatura és alta i l'ambient assolellat acostuma a dominar.

Aquest estiu hem pogut visitar dos indrets fabulosos, les valls d'Ordesa al pirineu d'Osca la setmana de Sant Joan i els Picos de Europa entre Cantàbria, Lleó i Asturies aquesta setmana passada. En ambdos viatges hem pogut observar de manera evident que l'aigua i la neu son força presents aquest estiu.

En primer lloc, així baixaven les aigues per la vall d'Ordesa, en gran part aigües de desgel que com podem veure a les següents imatges encara hi havía molt per desglaçar-se.

Tot plegat, augurava un estiu força plàcid pels embassaments i les reserves d'aigua.





Aquesta imatge ja correspon al 22 de Juliol i als Picos de Europa, en concret al costat de la Cabaña Verónica i a uns 2.200 metres d'alçada. Son restes de la neu de la primavera i el que queda son taques de poc més de 50 metres de llarg, les més grans, però estem parlant d'alçada molt baixa i a una serralada que en prou feines sobrepassa els 2.650 metres i molt exposada a la radiació solar.

Ara que els mitjans parlen només de que estem perdent tot el gel, aquestes imatges ens sugereixen que no siguem tant agossarats en les nostres previsions.