02 de maig 2008

Cicló Nargis

Després de uns dies movent-se pel Golf de Bengala, el cicló Nargis ha arrivat a les costes de Myanmar al Sudest asiàtic, concretament a la regió del delta del riu Irrawaddy, un riu molt cabdalós que travessa el pais de nord a sud. Les noticies son molt escasses, cal recordar que Myanmar és un pais amb nul·la llibertat de premsa, però no és gens agossarat pensar que els danys poden ser quantiosos.

Al veure les informacions no he pogut deixar de pensar en les similituts d'aquest cicló amb l'huracá Katrina que va tocar terra al delta del Mississippi prop de Nova Orleans. Les terres baixes i fàcilment inundables quedan ràpidament saturades per les pluges torrencials i l'augment del nivell de les aigues degut a la pressió atmosfèrica baixíssima. La multitut de llacunes presents als deltes mostren un aspecte de gran llac fins que les aigues tornen al seu nivell, potser setmanes més tard.


Aquí dalt podeu veure una imatge pressa amb el sensor MODIS quan l'ull de l'huracá estava a punt de tocar terra amb categoría 3 i vents sostinguts de 120 mph. Sota aquestes linies teniu la previsió on podeu veure el ràpid debilitament un cop el sistema tropical comença a endinsar-se al continent.

1 comentari:

Anònim ha dit...

... i evidentment no ha tingut tanta repercussió mediatica com el Katrina, ja que estem parlant de Birmania.
C'est la vie.