07 d’abril 2008

La Baells sota minims

L'amic Manel Cascante, home del temps de la Televisió de Sant Cugat i webmaster de MeteoBagà, ens mostra unes imatges de l'embassament de La Baells que parlen per elles mateixes del index de sequera que pateix la conca del Llobregat, una de les principals abastadores d'aigua de la conurbació de Barcelona.

Actualment, La Baells es troba amb una capacitat de gairebé el 20% que vol dir que només te 1/5 part de la quantitat d'agua possible.

Aquestes imatges tindrien que servir per la reflexió. És cert que estem patint una forta sequera, intensa però no excepcional, que ha posat en evidència un estil de vida poc adient amb el clima mediterrani que caracteritza la nostra terra. Camps de golf, cases unifamiliars amb jardins de gespa i piscines privades individuals, regs per inundació en comarques de precipitació escassa i moltes altres coses que avui dia formen part de la quotidianitat estant provocant que una sequera tingui unes conseqüencies més serioses que dècades enrera.

Feu una mirada i podreu veure clarament l'antiga llera del riu Llobregat a l'alçada de Cercs i les restes d'una antiga estació de tren que tindría que estar coberta per uns quants metres d'aigua.







Consulteu l'estat dels embassaments de Catalunya