17 d’abril 2008

Seqüència del moviment de la tempesta

Avui, per fí, ha arrivat la pluja amb cara i ulls a Cerdanyola. El mati ha començat molt tapat i al voltant de les 9 la pluja ha fet acte de presència. Un front de ponent bastant actiu arrivava al Vallès. Després del pas del front, al voltant de les 3 de la tarda, una tempesta amb llamps, trons i calamarsa ha deixat una bona quantitat de litres amb pluja força intensa.

Més tard, cap a les 17:30 una linia de turbonada venía de ponent i malgrat l'enrenou, no ha deixat més que unes gotetes més però el moviment que mostrava la base del cumulonimbus era espectacular.

A les primeres imatges hom pot observar com hi ha rotació, inclús podríem veure la formació d'un funnel cloud, o núvol embut, embrió del que podría ser un futur tornado.... que no s'ha acabat de formar.

També podem veure el classic moviment d'ascens i descens que produeix la calamarsa o la pedra, inclús el vent en forma de ràfegues violentes que pot amagar algún esclafit o downburst.

En definitiva, des del 17 d'Ocubre no plovía tant a Cerdanyola, on han caigut entre 25 i 30 mm. Però la sequera segueix...