18 de febrer 2008

Neu i fred a la Mediterrània oriental



Altres videos de Youtube.
Atenes
Pireu
Illa de Creta
Istambul

Aquesta matinada la neu ha visitat la capital grega arrivant a cobrir de blanc gran part de la ciutat, incloent-hi els llocs més emblemàtics com l'Acrópolis o l'estadi Olímpic tal com informa Reuters. A la dreta podem veure una captura d'una webcam situada a una avinguda de la ciutat on aquest mati, malgrat el sol, la neu encara és veia clarament a les aceres i als parcs.


Com veiem a l'imatge de satèl·lit d'aquest mati la neu cobreix gran part de l'est de Grecia i de Turquía, inclosa la part europea. També als Balcans, Bulgaria i Rumania identifiquem grans extensions nevades amb aquest color blau brillant que cal diferenciar dels nuvols blancs.

El fred també ha estat noticia a gran part de la Mediterrània oriental i així trobem que al sud d'Italia (Calabria i Sicilia, sobre tot) s'han batut rècords de mínimes arrivant a temperatures sota zero a la mateixa costa a indrets on no teníen registres d'aquest nivell al Febrer. Als Balcans s'han arrivat als -30º i la nit ha estat sota zero a les costes de l'Egeu, tant a Grecia com a Turquía.

-4º a Catania, -5º a Atenes, -8º a Tirana, -13º a Sarajevo, -11º a la costa del mar Negre, 5º a Bengasi....

A la localitat de Cirenaica a Libia (600 m.) va estar nevant ahir i a la costa libia i egipcia han tingut aiguaneu. La tempesta de neu a Istambul ha sigut molt intensa.

Tot provocat per una perturbació que va baixar directament del Pol Nord, donant temperatures baixíssimes a tots els nivells de l'atmosfera.

Be, sembla que a tot arreu ja han probat l'alé més gelid de l'hivern.... només quedem nosaltres....